Şavşat Çocuk Belediyesi 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nü Unutmadı
08 Ekim 2019

Şavşat Çocuk Belediyesi 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nü Unutmadı

Programa Belediye Başkanı Nihat ACAR, Belediye Meclis Üyesi Murat ÇAKAL, Çocuk Belediye Başkanı Osman GÜNER, Çocuk Belediyesi Üyeleri, Sahara İzcileri, Şavşat Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yöneticileri katıldı.

Çocuk Belediye Başkanı Osman GÜNER yapmış olduğu açıklamada; Tüm canlıların yaşam haklarının korunması bizim sorumluluk alanlarımızdan birini oluşturuyor. Bu konuda aldığımız meclis kararlarımızı uyguluyoruz. Sokak dostlarımızın bizim gibi sokakta yaşama hakkı var. Yemek ve su verilmezse, bakımları yapılmazsa ölümle karşı karşıya kalıyorlar. Sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkmalıyız. Karınlarını doyurmak için bir kap yemek bir kap su vererek onların yaşamalarına katkı sağlamalıyız. Bu her bireyin vatandaşlık görevidir. Biz Çocuk Belediyesi olarak bu konuya dikkat çekmek üzere girişimde bulunduk ve bu özel günde Belediyemiz Sokak hayvanları bakım merkezindeki dostlarımızı beslemeye geldik.

Çocuk Belediye Başkanı ve üyeleri ilke birlikte programa katılan Belediye Başkanı Nihat ACAR yapmış olduğu açıklamada; Çocuk Belediyesi Meclis üyelerimiz duyarlı bir davranış sergileyerek dostlarını beslemek üzere program düzenlemişler. Çocuk belediye Başkanını ve meclis üyelerini duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Biz büyüklere örnek oluyorlar. Kendilerini her konuda destekliyoruz. Sokak hayvanlarımıza sahip çıkmak insanlık görevimizdir. Çocukların gösterdiği bu duyarlılığı tüm hemşerilerimden bekliyorum açıklamasında bulundu.